Info om stallfritids

Stallfritids from 2013:

Tyvärr kommer ridklubben inte att få fortsatt stöd från Torshälla nämnd för att kunna bemanna vårt kära stallfritids. Vi vill ge er lite bakgrundsinformation och lägesrapport:
NTRK har haft stallfritids sedan ht-07 och de första tre åren finansierades genom Idrottslyftets projektmedel – Vuxen i stallet. Idrottslyftet är regeringens stöd till idrotten och syftar till att hjälpa igång verksamheter/testa idéer som sedan kan komma att bli permanenta aktiviteter. Därför är maxtiden tre år för få projektmedel för ett och samma projekt.
Under hela Idrottslyfts-tiden arbetade vi förebyggande och strategiskt för att få politikerna i Torshälla nämnd att se vår fantastiska verksamhet och vilken samhällsnytta den ger. Detta i syfte att nämnden skulle ställa sig positiva till att finansiera arbetskraft till stallfritids. En lyckad påverkan, som resulterat i stöd från nämnden vid Idrottslyftsprojektet slut 2010 till idag. Beslut att nämnden stödjer stallfritids ligger fram till årsskiftet 2012-2013, vilket innebär att from januari 2013 har NTRK ingen finansiering för stallfritids.
I augusti 2012 ansökte NTRK om förlängt stöd till nämnden. Ansökan avslogs genom ett ordförandebeslut, dvs nämndens ordförande Magnus Arreflod avslog själv ärendet med motiveringen att nämnden jobbar med ett budgetunderskott och att de måste prioritera sina kärnverksamheter.
Detta beslut resulterar i att de idag ca 70 barn/vecka som besöker stallfritids inte har ett stallfritids att gå till from januari 2013. Vi tycker att är otroligt sorgligt att inte nämnden prioriterar denna fantastiska verksamhet, som ger så många mervärden för Torshällas barn i jämförelse med annan fritidsverksamhet.
Vi är helt övertygade om att ridskolans miljö har en positiv inverkan på barnen som vistas på stallfritids. Kontakten med djur sänker inte bara stressnivån hos människan utan den också är fostrande och lär barnen att ta ansvar. Detta ger en stabil grund, som saknas på många håll i dagens samhälle. Det finns kommuner som satsar på ridklubbarnas fritidsverksamhet för att de har sett vilka positiva effekter umgänget med djur har för barnen. Ett exempel på detta är Stockholms stad som finansierar en fritidsledartjänst till var och en av kommunens samtliga ridskolor!
Det är mycket tråkigt att behöva informera er att som läget är idag kommer inte Nyby Torshälla Ridklubb bedriva någon stallfritidsverksamhet from januari 2013.
Trots avslaget vill vi inte tro att loppet är kört. Vi är inte ensamma att tycka att denna verksamhet måste få fortsätta och vi hoppas ni vill hjälpa oss att visa för nämnden att vi är en viktig verksamhet för Torshälla.
Vi har gjort allt vi kan för ett positivt beslut men ändå fått nej – det som behövs är att vi tillsammans visar för Magnus Arreflod att verksamheten måste få fortleva. Kontakta gärna Magnus och berätta för honom hur viktigt detta är. Tillsammans kan vi få det att hända!
Ni är varmt välkomna att kontakta mig för fler frågor eller om ni har funderingar kring detta. Det finns även möjlighet att ta del av vår ansökan till nämnden och även ordförandebeslutet.


Kontakta gärna mig Ridskolechef Lotta Löfstrand

Kontoret: 016-358960 Mobil:070-672 95 60

Mail: [email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0