Kaninungarna

Här kommer lite färska bilder på Kaninungarna. Dom är tagna idag.


Yehooo!

Yes, då är telefonen tillbaka och förhoppningsvis där med bloggen med alla bilder.

Idag känner jag på mig att det kommer bli fullt ös på fritids.. Det är första omgången för skolridningen..
Jag hör hur min stalltelefon ligger och piper för det kommer massa sms. (troligtvis från alla dom som kommer till fritids idag)

Kaninungarna bara växer och växer. Nu är 7 stycken sålda. Bara 10 kvar att sälja. Intresserad?? Hör av dig!


Fredag

Idag har vi lekt kiosk och lekt med kaninerna. Vi har ätit potatis och kyckling. Mirabelle och Jeltsin har gått i ridhuset. Dom var lata. Och tittat på kaninernas ungar. Vi blev glada. Kaninungarna var söta. Det var många kaninungar. Dom var små.
/ Hilda Bertilsson 7 år


Tuna busland

Hejsan :)
förmiddagen tillbringade vi idag på Tuna busland. Tack snälla Magnus Zorro Zätterström för att du fixade detta för oss!
Vi hade riktigt kul! jag är fortfarande helt slut haha!
Efter lunch passade vi på att rida lite på Jeltsin.
Vi har även tagit ut Lady Gagas kaninungar för första gången. Barnen har klappat och hållt i dem.
Bilder från buslandet kommer senare!
Kramar Camilla

Onsdag

Hej hej :)

Idag är det redan onsdag och snart torsdag...

Idag har vi som vanligt hunnit med mycket. På förmiddagen så var höjdpunkten fyrhjulingen tror jag. Alla fick åka med mig på fyrhjulingen. Bara det att sista varvet jag åkte var med Elsa och Bella. När vi nästan var framme vid målet började fyrhjulingen låta. Det lät som om nått fastnat i däcket. Jag stannade för att kolla det, men hittade inget. Skulle då testa köra iväg för att kunna åka till vår vaktmästare för att få hjälp. Nej! Men då går det inte ens att åka framåt!! Suck. Det slutade med att vår vaktmästare fick bogsera oss med traktorn. Så nu är fyrhjulingen för tillfälligt trasig.. Inte bra !

Efter lunch förberedde vi oss för utflykt! Vi skulle nämligen på picknick. Vi tog med oss Jeltsin och Mirabelle och gick ca 1 km ut i skogen. Där hade vi picknick. När vi kom fram hade vi varit med om några halknings olyckor, så tårtan som Linn hade med sig för att hon ramlat av Jeltsin var lite mosad. Ett termos med saft miste vi även på vägen. Men mysigt vart det ändå! Mirabelle och Jeltsin hade även gräs att äta där vi stannade.

Imorgon väntar lek och buslandet...

Jag har lämnat in min mobil.. Så tyvärr är det inte lika lätt med bilder nu. Har med mig min kamera så får fixa bilderna någon annan dag.

God natt!


Barnen tar musten ur mig. Haha!

Hej :)

Sitter i soffan just nu. Vart jättetrött när jag kom hem. Skulle kunna gå och lägga mig och sova ett tag!

Orkar inte skriva mer än att vi har bakat en massa idag.


Nya bilder på kaninungarna

Idag har jag och Lotta haft dagläger :) temat var idag hoppning och alla avslutade dagen med att hoppa en felfri runda.

Emma och Elin var med och hjälpte till idag :) alltid lika härligt! Dom pysslade om Jeltsin och Mirabelle medan barnen red.


Kaos dag!

Jaha...

Dagen började med att jag kom tidigare till ridskolan för att jag hade lite saker att göra plus att jag var nyfiken på om Gucci hade fått ungar.

Ungarna var självklart ute och det blev 7 stycken.

När sedan barnen kom och vi var uppe i cafeterian och plockade fram mellan så upptäckte barnen att Tango fastnat i Smirnoffs täcke i hagen. Jag trodde Tango skulle kunna komma los själv men så var inte fallet. Så personalen fick springa ut i hagen för att klippa sönder Smirnoffs täcke så Tango kunde komma ner på marken. Han hade alltså fastnat med ena fram hoven. Skon hade kilat fast mellan täcket och hoven.

Sen tyckte jag vi skulle göra nått kul, tolka efter Viking och Jeltsin. Viking var lite busig så det vart inte som ni tänkt oss.. Men allt gick bra!

När jag och Linn sedan skulle mata kaninerna upptäckte jag lite blod i Narcissas bur. Såg även att det rörde sig i hennes bo. Självklart hade även hon fått ungar då. 7 stycken vart det för även henne. Så nu måste vi alla hjälpas åt att sälja 17 kaninungar.

Vi har nu 23 kaniner 20 ridskolehästar inkl. Mirabelle och Jeltsin.

Nyby Torshälla ridklubb? Nej jag skulle inte tro det.. Nyby Torshälla kaninklubb!!

Kram


Narcissa

Nu har narcissa fött 7 ungar :)


Kaninungar

Nu har Gucci fått sina ungar.. Det blev 7 stycken. Vet du någon som vill köpa en kanin så säg till :) här finns det gott om ungar nu. Snart fler kaniner än ridskolehästar.


Våra söta kaninungar

6 dagar gamla


Alla hjärtans dag!

Igår var det alla hjärtans dag. Jag hade köpte gelé hjärtan som jag bjöd alla underbara fritidsbarn på.

Många var med på projektet igår. Men innan det hann dom med att hoppa lite med Nina och Prins. Efter det gick jag, Wilda, Liv och Emma för att göra iordning Jeltsins och Mirabelle. Vi hade fått tillbaka Jeltsins sadel och kunde därför gå ut i paddocken för att rida lite och prova Jeltsins uppkäk innan han skulle gå lektion. Mirabelle fick följa med för att springa lite..

Kvällen avslutades i cafeterian tillsammans med Diana och barn charader.


Ny vecka

Har tagit dom första korten på våra ursöta kaninungar. Dom är precis i dom färgerna jag ville dom skulle vara i.

Idag var vi ute och gick med Mirabelle, Jeltsin och Jack( ridläraren Sofies hund)

Även en bild på busiga Linn.


Torsdag och fredag

I torsdags åkte Wilda och Bella traktor, med en utav våra vaktmästare. Det tyckte dom väldigt kul! Efter det var Wilda och jag ute och gick en promenad med Jeltsin och Mirabelle. Kvällen avslutades i cafeterianed varm choklad och barn geni. Vi var kalla efter att ha varit ute.

Fredagen såg nästan likadan ut. Efter mellis åkte linn, Agnes och Bella traktor . Vid 4 tog min mamma över fritids och jag fick rapport om att dom hade varit ute och gått med hästarna ända till halv 6.

Hoppas ni haft en bra helg! Ses imorgon..


Äntligen

Äntligen har Lady Gaga och Fluffen fått sin första kull ihop!
Det blev 3 små kaninungar. 2 är just nu rosa i skinnet och en är rosa och svart så vi får väl se vad det blir för färger på dem.
Ni inväntar vi Guccis och Narcissas kullar. Dom kommer förhoppningsvis nästa vecka.
Lady Gaga
Fluffen

image description

Tisdag och onsdag


tisdags så skulle alla förutom Wilda vara med i projektgruppen så då passade wilda och jag på att gå ut en sväng i skogen med Mirabelle och Jeltsin. Wilda fick skritta barbacka på Jeltsin då jag lämnat in hans sadel till sadelmakaren. Men den är klar så jag hoppas den kommer till ridskolan idag. Jeltsin har nämligen lärt sig att han kan dra ner huvuden så att han kanske får av barnen. Men det är det slut på nu! Han ska nämligen få en uppkäk som löper från sadeln till nackstycket på tränset, så han inte kan dra ner huvudet.

Igår onsdag så var även dom stora tjejerna Emma och Ella med ett tag på stallfritids. Det vart först giftemål mellan mig och Eddie igen!

Sen vart det lek med hästarna i paddocken. Efter det så stod jag, Mira och Wilda och borstade på Mirabelle och Jeltsin.

Inga kaninungar ännu, men vi hoppas dom kommer idag!!!

En annan nyhet är även att det kommer en till Minihäst till stallfririds. Även den kommer från Parken Zoo. Det är nämligen Mirabelles lillebror Sixten. Så fort Sixten är kastrerad och fått en pass åker jag och hämtar honom. Jippi!!!

Vi kanske ska starta en djurpark på stallfritids? Vi har snart mer djur än barn.. När alla kaninungar kommer...

 

 

 

 

 

 

 


Vad glad jag blir :)

http://www3.ridsport.se/100ar/EnAnnanHistoria/RidsportensStjarnor/


Glädje

Idag kom tjejerna springandes upp till cafeterian för att välkomna mig hem. Det var en härlig känsla.

Med sig hade dom även t-shirts som dom hade gjort. Dom är ju bara för gulliga.

Snart kommer det för hoppningsvis kaninungar också :):)


Fredag

Kul att vara tillbaka på jobbet!!

Igår var det bara Bella och Diana på stallfritids. Vi passade på att rida på Jeltsin. Självklart ville dom rida barbacka.

Det var även väldigt kallt i ridhuset så kaninernas vatten hade frusit. Så vi fick de dom extra mycket mat så dom håller värmen.

Sebbe, Bellas lillebror satt även för första gången på Mirabelle. Lite läskigt tyckte han att det var.

Hoppas på många barn på måndag:)
Kram


Hemma :)

Hej på er alla! Nu är jag hemma i kylan igen. Ca 40 grader i temperatur skillnad.. Burr!!!

Hoppas vi ses på stallfritids i eftermiddag. Längtar efter att få träffa er :)

Kram


Livsglädje

Torsdag på stallfritids, kallaste dagen på länge ute men massa värme i hjärtat hos alla fritidsbarn. Kaninerna fick fint i burarna och mat och vatten. Det är kallt i ridhuset nu så vattenskålarna hade frusit. Nyfiket tittade Vilda och jag om det kommit några ungar men inte ännu.... vi får vänta lite till. Jeltsin och Mirabelle fick komma ut efter de ätit. Vi fortsatte rida barbacka och idag fick alla som ville rida utan ledare och alla barn fick välja gångart själva beroende på vad som kändes bra för var och en. Vi tog fram bommar och sockerbitar och byggde en kombination. Mirabelle var så lycklig när barnen sprang med henne så hon fick gallopera över hindren. Det var så kallt ute så Mirabette hade täcke på sig hela tiden och det var en fröjd att de henne studsa över hindren i sitt blåa fleacetäcke. Hon gjorde riktiga glädjesprång och vände sedan om för att få hoppa igen. Hon hoppade och hoppade till hon var riktigt trött. Då fick hon gå in och vila och vi gav henne en morot för att hon varit så duktig. Jeltsin hoppade med alla barnen, fritidsbarnen var jätteduktiga och alla provade hoppa fast vi red barbacka. Det är imponerande att se hur duktiga både barnen och Jeltsin är! Nea och Frida drev honom rejält och han var helt svettig när han fick komma in. Vilda och Agnes ramlade av idag men det gick bra och båda red mer och ännu bättre, efter de satt upp igen. Jeltsin blir bara mysigare och mysigare ju mer vi tränar honom och han är en riktigt härlig stallfritidshäst nu. Idag var min sista dag som vikarie för den här gången. Stor kram till er alla som jag fått jobba med medan Camilla varit borta. Jag kommer gärna och vikarierar igen så snart det behövs och jag har lovat att komma och hälsa på snart igen. Nu hälsar jag Camilla välkommen hem och önskar alla på stallfritids härliga dagar framöver! Stallfritidskramar/anna

RSS 2.0