Onsdag

Vad kul man kan ha vid mellis. Tror jag aldrig har varit med om sån aktivitet vid ett mellanmål. Mycket hände där idag!

Här är Bella och Linn som tyckte det var kul att ha en disktrasa i munnen.. BLÄ!!


UET

Hej!

I morgon torsdag kl 14.40 kommer eleverna från åk 9 Gökstensskolan att hålla sitt föredrag om NTRK: s stallfritids.
Plats: Scenen i Ellfolkarenan.

Välkomna!


Tisdagen den 29/11

Tänk att det bara är 1 månad och 2 dagar kvar på det här året. Tiden hår fort nu...

Idag har det varit full fart på fritids och mycket har vi hunnit med.

Vi började med att efter mellis pynta julgranen. Ett stort tack till vår vaktmästare Tommy som hjälpte oss att sätta på julgransbelysningen idag när barnen ville pynta.
samtidigt som vi pyntade granen hade vi Mirabelle i ridhuset. Idag var Mirabelle lite hängig. Hoppas hon mår bättre imorgon.

Vi har tagit hand och hästarna och kaninerna.

Vi har stått i cafeterian :) det var skoj tyckte barnen. Bra huvudräkning med pengarna för dom.

Lite om den nya hästen Tessiré

Tessi som hon kallas kom till oss i torsdagskväll. Hon är ett sto på 8 år. Tyvärr så vet vi inte så mycket mer om henne än att hon kommer från Öland. Hon verkar otroligt snäll att hantera. Vår ridlärare Sofie satt för första gången på henne idag. Det såg ut att gå bra. Skriver lite mer om henne när hon kommit igång på lektion eller jag sett någon mer utav henne.

Här kommer lite bilder :)

/ Camilla


Måndag och ny vecka!

Idag bjuder jag på några bilder. För er dom tror att Mirabelle är på läktaren, är det fel! Jag klippte bara in henne där i bilden ^^

Kolla in min jacka efter att tjejerna haft halmpellets krig med mig. Jag lovar att jag hade halmpellets överallt när jag kom hem.

/ Camilla


Söndags mys!

Idag har jag varit på Clarion Collection Hotell Bolinder Munktell med våra underbara stallvärdar och assistenter som deltar i projektet att utveckla unga handlingskraftiga ledare.

Väldigt uppskattat utav både föräldrar och barn! Alla hade verkligen längtat efter den här dagen.
Barnen tyckte vi skulle göra detta till en tradition. Får väl se vad jag kan göra åt det :)

Här kommer lite härliga bilder.

/Camilla

Alla stallvärdar och assistenter

Nea och Elin

Mys!

 

Jag kan flyta! Jag kan flyta!

image description

Emma och My hade visst fått tag på min mobil :)


Fredag

Hej,

Igår var det fredag och all personal var i Globen på utbildning. Mysigt!!

Min mamma var vikarie och praktikant Malin fanns också på plats.

Det här MMSet fick jag utav barnen

Camilla skriv ut det här på blogen. Vi har friserat Malin och tog hennes mobil. Och bussms och busringade. Vi har gosat pysla hästarna .Från Linn, Helena, Milla, Agnes, Diana och Malin.


Nya ponnyn

Ett sto på 8 år och heter tessiré. Får nog kallas Tessi.

Kul kul :)


Torsdag!

Hej hopp alla läsare:)

Det är så kul att vi faktiskt har ganska många läsare varje dag:)

Idag har vi haft körtävling med Mirabelle. Vi byggde upp en bana i ridhuset där det in gick skritt, trav, slalom och styra mellan bommar. Det var roligt :) alla fick först öva en varsin gång, sen var det dags för tävling. Mycket tävlingar är det! Man skulle då köra samma träningsrunda fast på tid. Och travade man för det skulle vara skritt fick man 1 sekund tillägg, välte man en kon eller körde över en bom fick man 2 sekunder som tillägg.

Vinnare i dagens tävling vart Isabella Brohn och Mirabelle. Hon var även dagens surpuppa då hon inte fick vara kvar i stallet så länge som hon ville :) det är ju positivt för mig och stallfritids i alla fall.

Vill även berätta att jag hittat 1 kaninlås nu. Det var nergrävt i kaninmaten. Vem är det skyldiga? ;)

Kaninungarna börjar även bli väldigt stora. Se bilder när dom sitter och äter sin familjemåltid. Dock saknas Fluffen. Det kanske är bra, så det inte blir fler ungar just nu.

Imorgon är det vikarie på fritids då all personal är i Globen.

Håll utkik här på bloggen. Lägger upp en bild i kväll på vår nya ridskolehäst som ska komma nu i skrivandes skull. 20.15. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Det är även en bild på när Bella försöker dra mig och Malin.

Den är det vår underbara Måns som vi säger hej då till.

Kram Camilla


Onsdag och vi rullar mot veckans slut

Hejsan,

Idag var det endast 14 barn på fritids ;) kändes faktiskt lite idag jämfört med igår när jag hade 17 barn. :)

Idag har vi haft ännu en rykttävling. Det börjar bli tunt med priser, så är det någon utav er läsare som skulle vilja sponsra mig och stallfritids med priser så mottages det tacksamt. Det kan vara näst intill vad dom helst. Behöver inte vara något stort. Något som tjejer mellan 6-12 år gillar.

Det vinnande paret ser ni längst ner på bilden tillsammans med vår snälla ridskolehäst Parma som har vinnar kepsen på sig. Det var Isabella och Nora som ryktade på vinnarhästen.

Hjälp mig att hitta nya hem till våra gulliga kaninungar! Det är en hona och en hane.

Här kommer lite bilder från stallet idag.

Kram Camilla


Ännu ett inlägg idag!

På bilden som ni ser på tidigare inlägg har vi Felicia och Fia som vann dagens rykt tävling. Det här med rykt tävling har verkligen blivit populärt.

Missa inte att ungdomssektionen anordnar snart en mamma/barn rykt tävling. Mer info och anmälan finns i stallet på anslagstavlan vid Mirabelles box.

Våran fantastiska nagel Anna har även varit i stallet idag. Idag fick jag röda naglar med snögubbar på. Tack Anna! Du är jätteduktig.

/Camilla


Felicia och Felicia på bloggen

Idag har vi haft rykta tävling.
Vi har varit med kaninerna.
Några lekte kanin skola .vi har varit i ridhuset med kaninerna.


Måndag och vilodag i stallet

Idag är det måndag gör er som inte vet ;) det har även varit vilodag i stallet. Tycker det har varit många vilodagar dom senaste veckorna.

Idag så var det inte jättemånga på stallfritids vilken innebar att vi kunde hitta på lite sånt vi inte brukar göra. Malin våran praktikant som ska vara hos oss i 4 veckor började hos oss idag. Varmt välkommen! Malin går på gymnasiet men är väldigt van med barn då hon jobbar extra på ett dagis. Och det märktes! Det kommer bli så roligt att samarbeta med dig i 4 veckor.

Idag har vi bakat chokladbollar, gjort ansiktsmålningar, hoppat med mirabelle i ridhuset och tagit hand om kaninerna.

Dagens kommentar från Wilda.

Camilla har du barn?
- nej det har jag inte.

Efter ett tag säger Wilda:
Camilla du borde ha barn. Du passar att ha barn.

Tack Wilda! Det kanske betyder att hon trivs med mig som fritidsledare.

Här kommer lite bilder från idag. Wilda frågade även vad min man heter. Och min blivande man heter Eddie. Därför skrev hon besta Eddie i min hand.
Som fritidsledare går man bjuda på att bli ner kladdad. Så det är mina händer och armar ni ser på bilderna här nedanför.


Ha det gott!


Fredag igen då...

Nu ska jag ladda inför en ny vecka;) hinner dock inte ladda så mycket för jag har massor att se fram emot i helgen. Behöver nog inte ladda så mycket heller:)

Idag har vi haft ännu en rykttävling. Idag vann Agnes. Hon ryktade på Whisper. Grattis!!

Jag har även pratat med Mirabelles veterinär idag. Hon har problem med att hennes bakben låser sig. Så jag hoppas att vi kan lösa det på bästa sätt för hennes skull.

Kaninungarna växer så det knakar. Jag tror dock att någon driver med mig... Jag har aldrig haft problem med att kaninernas hänglås försvinner. Igår kväll åkte jag från ridskolan ca 19.15. Då var inga fritidsbarn kvar. På torsdagar är det bara äldre som rider vilket innebär att det inte är så många barn kvar i stallet på kvällen. Det var jag som låste till alla kaniner igår. Idag när jag kom var ett utav hänglåsen borta. Frågade gymnasieeleverna som varit för under dagen om dom myst med ungarna. Men nepp det hade dom inte. Någon har alltså öppna buren och låset är borta. Det är fjärde låset på ca 3 veckor. Vart tar alla låsen vägen??? För er som inte vet står alla kaninburar i vårt ridhus. Är det någon som vet något om denna gåta är ni välkomna att berätta. Det blir dyrt för fritids att köpa nya lås hela tiden...


Tuff dag i stallet

Idag har det varit en tuff dag i stallet. Jag kan ibland känna att barnen är för försiktiga. Dom vågar inte prova för att sedan se vad som händer. Idag har vi ännu en gång haft rykt tävling. Många barn kom till mig under tiden och sa det går inte, jag kan inte. Hästen är dum! Hästen flyttar sig inte..

Hård och ont som jag kan vara på ett bra sätt vill jag alltid att barnen ska försöka i första hand själva. Jag vill att dem ska våga försöka själva innan dem får hjälp. Det är dom som är i stallet för att lära sig och utveckla sig själva som personer också. Det gör dom enormt utan att dem själva vet om det. Så bedömningen på rykt tävlingen idag gick ut på att vara tuff! Att våga lite mera!

För er föräldrar som inte har läst Stallet- en jordnära ledarskola. Det är ren fakta om stalltjejer. Läs den! Säg till mig så ska ni få ett exemplar utav mig.
Här kommer lite ifrån häftet:

Stallet är en plats där man spottar i nävarna och hugger i. " I stallet blir man aldrig servad", som en tjej uttrycker det. Här lönar det sig flit och handlingskraft. Här gäller ordning och disciplin. Lojalitet är ett honnörsord. Allt för hästens bästa.

"...vi var små som hästskitar, men gick ändå i stora stallet, alltså vi skötte om red på stora hästar inte ponnies. Vad det handlade om egentligen? Jo det du, det handlade om hur man går från en liten hästskit till den som bestämmer...DET är vad stallet handlar om..." (från bloggen rolfner.se,2007)


Mötet med hästen
Relationen med hästen är det viktigaste för stalltjejerna. Hästen är både en kamrat och ett redskap och i mötet med hästen blir flickorna ledare. Samspelet med hästen är det som skiljer ridning från andra fritidsintressen. Eftersom hästar inte är helt ofarliga tvingas tjejerna bli tydliga och bestämda vilket i sin tur utvecklar en självbild av handling, mod och tydlighet och konsekvens.



/Camilla

Onsdag och fullt med barn!

Hej, idag har det verkligen varit full vart hela tiden i stallet.

Barnet kom vid klockan 2 och då började vi att äta vår fantastiska mellis.

Efter det så vart det kanin och lek time ;)

När klockan sedan slog 4 skulle alla hästar borstas. Det vart även en rykttävling. Tävlingen vann Tove Olsson. Andra segern i rad för Tove. :) grattis till dig!! Hon borstade på Palle.

Mirabelle fick även en stor rengöring!

Jag funderar på att testa att skaffa ett får till stallfritids? Vad säger ni om det? Har ingen erfarenhet utav får.. Är dom svår skötta??

/ Världens bästa fritidsledare ;)

Bjuder även på några bilder från dagen.


Stallfritids på radion

Wooow!!! Idag har stallfritids varit med på radion. Så är så häftigt! Läs mer och även lyssna till klippet här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4800171
Jag måste bara säga att idag har det varit vilodag för hästarna och då brukar antalet utav barn minska på stallfritids eftersom man inte får hålla på med hästarna dom dagarna. Men idag har det varit ca lite mer än 10 barn på stallfritids. Jätteroligt! Det är så häftigt.
När man jobbar med barn så får man ju höra väldigt roliga kommentarer och synpunkter på olika saker som man själv kanske inte alltid tänker på. Idag fick jag höra en rolig kommentar och tänkte det här måste jag skriva på bloggen. Men i nuläget kommer jag inte ihåg det. Måste lära mig att skiva upp saker och ting med det samma! Jag tycker själv att det är roligt att läsa sånt.
Idag har barnen pysslat mycket med kaninerna. Nina och hennes 3 ungar har fått motionera fritt i ridhuset. Även Mirabelle har fått sprungit i ridhuset. Hon har även fått hoppa små hinder.
I fredags lekte barnen kanin dagis. Tycker det är så roligt att komma till barnen när dom är mitt uppe i en lek och man frågar vad dom gör och dom berättar hur leken går till. Kanin dagis gick till så här den här gången. Det var två tjejer som ägde kaninungarna. Dom andra tjejerna fick hyra kaninungarna max 5 minuter i taget. Hyran för det blev en knippe gräs, som sedan tjejerna som ägde kaninerna skulle ge till sina favorithästar. Kaninungarna bodde i en kartong. Se bild nedan. Det är även en video till när Mirabelle springer glatt i ridhuset.
Wooow!!! Idag har stallfritids varit med på radion. Så är så häftigt! Läs mer och även lyssna till klippet här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4800171
Jag måste bara säga att idag har det varit vilodag för hästarna och då brukar antalet utav barn minska på stallfritids eftersom man inte får hålla på med hästarna dom dagarna. Men idag har det varit ca lite mer än 10 barn på stallfritids. Jätteroligt! Det är så häftigt.
När man jobbar med barn så får man ju höra väldigt roliga kommentarer och synpunkter på olika saker som man själv kanske inte alltid tänker på. Idag fick jag höra en rolig kommentar och tänkte det här måste jag skriva på bloggen. Men i nuläget kommer jag inte ihåg det. Måste lära mig att skiva upp saker och ting med det samma! Jag tycker själv att det är roligt att läsa sånt.
Idag har barnen pysslat mycket med kaninerna. Nina och hennes 3 ungar har fått motionera fritt i ridhuset. Även Mirabelle har fått sprungit i ridhuset. Hon har även fått hoppa små hinder.
I fredags lekte barnen kanin dagis. Tycker det är så roligt att komma till barnen när dom är mitt uppe i en lek och man frågar vad dom gör och dom berättar hur leken går till. Kanin dagis gick till så här den här gången. Det var två tjejer som ägde kaninungarna. Dom andra tjejerna fick hyra kaninungarna max 5 minuter i taget. Hyran för det blev en knippe gräs, som sedan tjejerna som ägde kaninerna skulle ge till sina favorithästar. Kaninungarna bodde i en kartong. Se bild nedan. Det är även en video till när Mirabelle springer glatt i ridhuset.
/ Camilla

Torsdag!

Hej alla underbara läsare!

Idag har det varit vilodag för hästarna. Så idag har vi haft mycket tid för kaninerna och lek. Vi började med att pyssla med kaninerna och klippa alla klor. Kaninungarna fick även vara utomhus för första gången. Dom var väldigt glada.

Sen gick vi ut i skogen en sväng med Mirabelle. Hon var som vanligt pigg och glad.

Eftersom det var vilodag idag kunde vi även ha kaninhoppningsträning i ridhuset. Det gick bra! Idag tränade vi på krokig bana.

Imorgon är det fredag igen. Veckorna går så fort.

/ Camilla


Hjälp mig att minnas..

Vem köpte den här gulliga kaninen från Ninas kull i somras? Hjälp mig att minnas det!


Fia på bloggen

Tjena, Fia här..

Idag har radion varit här. Sen lekte vi häst. Efter det smörjde jag Prickens sadel och träns. Just nu håller jag i en söt liten kaninunge. Vi har även borstat hästarna idag.

Det har varit roligt på stallfritids idag. Jag har haft många kompisar som också varit på stallfritids idag.

Vi har haft kul :)

Slut!


Hej

Idag är det en ny dag med nya möjligheter. Yes!

Idag hoppas jag verkligen att det kommer massor utav barn till stallfritids. Idag kommer nämligen radion och ska göra ett reportage om stallfritids. Det ska bli jättekul och spännande! Så kom och ät mellanmål idag på ridskolan :)

Jag måste bara skriva en sak som en utav alla gulliga tjejer sa i stallet igår:
Oscar, han är inte dum när han bits eller sparkar mot dom andra hästarna. Det finns ingen dum häst. Det är bara hästens beteende. Det tyckte jag var så sött sagt.

Ha en bra dag!

Här kommer även en bild på när ryttaren William rider på Mirabelle.


Kaninungarna

Här kommer lite nya bilder på våra söta och vilda kaninungar.. 2 stycken är till salu. 200kr styck


Lärlingar

Här kommer en bild på ridskolans nya lärlingar. Att vara lärling innebär att man ska vara i stallet minst 2 dagar i veckan och sköta om en specifik häst.


Dag 5

Veckan bara sprang förbi mig...

Så här tycker dagens barn om dagen och veckan.

Isabella 9år
Jag tycker att den hör veckan har varit bra! Vi har tvättat spiltorna. Vi har lekt häst.

Julia 8år
Idag har vi lekt häst igen. Det tyckte jag var kul.

Fia 7år
Det har varit en bra vecka. Vi har varit med hästarna. Vi har tvättat spiltor. Kompisarna har varit snälla.

Wilda 7år
Vi har matat hästarna. Vi har lekt med hästarna.

Diana 10år
Idag har vi hoppat med kaninerna. Prins och Lady Gaga har blivit jätteduktig.

Lovisa 9år
Vi matade hästarna idag. Camilla, Olivia och jag har varit ute i skogen med Mirabelle.

Olivia 11år
Idag så har vi varit och gått med Mirabelle :) vi har också lekt med kaninerna. Det har varit kul idag!

Vi tackar för den här veckan. En sista uppdatering utav bloggen sker senare idag när jag examinerar 8 lärlingar.

Vi önskar alla läsare en trevlig helg!

/ Fritids


Dag 4

Tja tja, det är vi på stallfritids här igen.

Idag har vi kollat på hoppträning.

Resten av tiden har vi lekt häst. Sandra var ridlärare. Alicia och Wilda var ägare. Bella, Fia, Emma, Diana och Julia var hästar. Vi har lekt i boxarna och ute i en hage som var tom.

Julia var boss 1 i leken.
Emma var boss 2 utav valackerna.
Diana var boss 1 utav storna

Lady Gaga och Prins har även gift sig idag. Dom har gått igen giftermålet.

Idag har jag(Camilla) även lärt mig en sigg, sagg, sugg ramsa. Det var som sten, sax, påse fast med fötterna. Se bilden.

Barnen kom även in och frågade efter en burk då de hade hittat en jordklump med maskar i. Usch tycker jag! Men det var tydligen mat i leken.

/Camilla och barnen


Dag 2 och 3 på höstlovet

Hejsan, det är fullt upp i stallet så vi hinner knappt med att uppdatera vår blogg.

Igår var det fritids, första dagen den här veckan. Det var fullt med barn och även många nya barn vilket är jätteroligt!! Kaninerna är väldigt populära! Barnen pysslar även med mirabelle, leker häst, spelar spel och mycket mer. Barnen har verkligen kul i stallet. Det är så roligt att se att alla är så glada.

Idag har det varit 10 barn på fritids. Idag har det även varit en hoppkurs i ridhuset vilket har gjort att det har varit massor utav barn överallt.

Jag kan även säga att fritidsledaren har träningsverk i benen idag efter att ha haft springtävling med barnen igår. Vilket är förskräckligt men det var det värt eftersom jag vann! Milla och Bella har varit så kaxiga i flera veckor att dom ska vara snabbare än mig. Så det vart upp till bevis.

Det är absolut inte så att deras fritidsledare är en vinnarskalle om ni tror det :)

Det vart många många omstarter eftersom vi alla ville vinna och tjuvstartade ibland.

Nu är det sovdags för fritidsledaren så hon orkar med ännu en dag imorgon. Sov gott!

/ Camilla


Fia och Diana på bloggen

Hej! Idag har vi haft frihetsdressyr i ridhuset med Mirabelle. Hon galopperade. Vi har även haft backträning med henne. Vi har byggt kaninhus.


RSS 2.0